Internationaal Opel-Treffen
home   /   nieuws  /   archief

Warme belangstelling voor Opel-Treffen 2018

‘En dat is een lantaarnpaal!’ Een lachwekkende en ook wat verrassende opmerking, gehoord tijdens het drukbezochte Opel Treffen in Dronten op zondag 22 april. 

Maar toch ook niet zó verrassend.  Want een van de vele kramen met Opel-onderdelen staat opgesteld rondom een lantaarnpaal. En die wekt zo de schijn deel uit te maken van het assortiment.  Hij staat er midden tussen de pakkingen, spruitstukken en koppelingsets. De komische opmerking lijkt dus op z’n plaats.

Zoals alle standjes bij dit Opel Treffen op hun plaats zijn. Van de talrijke stands met onderdelen tot de stands met boeken, miniaturen, kleding en folders. Volop keus. Er wordt flink wat afgestruind in het ruime aanbod. Je merkt dat je hier loopt temidden van echte liefhebbers. Op zoek naar nét dat ene onderdeel dat ze nog nodig hebben voor de restauratie van een Kadett B. Of een uitlaat voor een Rekord uit de jaren 60.

Verhit
Het Opel Treffen in Dronten speelt zich dit jaar af onder een stralende zon. De temperatuur gaat ruim over de 20 graden. Spreken over hitte is overdreven, maar het gaat er zo af en toe wel verhit aan toe. Zoals bij de biopatat-bakker en de hamburgertent. Om maar eens enkele foodstands te noemen. Niemand hoeft ook maar iets tekort te komen… Verhit gaan ook de gesprekken eraan toe. Zo staan twee Duitse deelnemers lichtelijk verbrand hun liefde voor een Opel Rekord uit te dragen. Het enthousiasme werkt aanstekelijk op de omstanders. De belangstelling voor de zandbeige en prachtig gerestaureerde Rekord neemt alleen maar toe. Niet zo raar, want deze van oorsprong in Zweden afgeleverde Rekord ziet er echt heel fraai uit. Evenals de trotse eigenaar………

Glimmen
Een heerlijk sfeertje kenmerkt het Opel Treffen. Niet zo raar, want de echte liefhebbers zijn hier onder elkaar. Hebben Opel als grote gemene deler. Zijn eigenaar van een ‘oudje’ uit 1960 of staan, evenals hun vrijwel nieuwe Corsa OPC, te glimmen. Van trots, van blijdschap, van…… Noem maar op. Maakt niet uit, it’s all shining. Van bumper tot bumper en van oor tot oor!

De Pioniersweg en omliggende straten staan vol met Opels. Van klein tot groot. Van jong tot oud. Tot erg oud. In alle kleuren. De meest mooie, de meest lelijke. Maar ja, dat laatste is en blijft  een kwestie van smaak. Opels in originele staat, Opels getuned tot en met. Wie de tocht vanaf het begin van de Pioniersweg start komt vrijwel meteen langs een groot veld dat letterlijk ‘overwoekerd’ wordt met Opels. Tellen kost teveel tijd. Kijken dus maar. Genieten van al dat gevarieerde en vaak ook erg mooie Opel-geweld. Op zoek naar een Kadett? Ze zijn er. In alle varianten. Van de A tot en met de E. Prachtig om weer ’s oog in oog te staan met de allereerste versie van de Ascona. En oogstrelend en terug te vinden op menig verlanglijstje: de GT. Nog altijd een plaatje, zeker de exemplaren die in Dronten staan. Vrijwel allemaal in topconditie, soms zelfs in concoursstaat. En als we het dan toch over bijzondere Opel-modellen hebben…. de Manta. Natuurlijk ook van de partij. Zowel van de eerste als de tweede generatie. Auto’s die in vrijwel niks op elkaar lijken, maar gemeen hebben dat ze mateloos populair waren. En zijn! En wat leuk toch om de Kadett Coupé weer eens te ‘ontmoeten’. Apart toch, zo’n coupévariant van een ‘middenklasser’. Zie je tegenwoordig bijna niet meer!

Akkoordje
Ogen en oren kom je tekort op dit Opel  Treffen. De klassiekers doen het altijd goed. Neem nou zo’n grote Opel Kapitan of de Rekords in meerdere varianten, waaronder die prachtig gelijnde coupé.  Maar ook de nieuwste Astra komt even voorbij. Opel Treffen 2018: verleden, heden en toekomst gooien het hier op een akkoordje. Klaar voor de volgende editie in 2019!


Dit bericht werd geschreven door Mevrouw A. Bos.


 

Terug naar overzicht

Delen:
 
  ER IS GEEN NAAM INGEVULD
  ER IS GEEN NAAM INGEVULD