Internationaal Opel-Treffen
home   /   nieuws  /   nieuws_sub

Overweldigende belangstelling voor geslaagd Internationaal Opel-Treffen 2019

Een zonovergoten Internationaal Opel-Treffen. Opnieuw.
  Weliswaar met wat minder hoge temperaturen dan vorig jaar, maar het is goed toeven op het evenemententerrein in Dronten. Dat hebben veel Opelbezitters en/of liefhebbers gedacht. Bij voorinschrijving bijna 500 deelnemers en op de dag zelf komen daar nog eens een kleine 100 bij. Of het Internationaal Opel-Treffen een succes is? Die vraag is volstrekt overbodig. Deze cijfers spreken voor zich.

Wandelend over het parcours valt de aanwezigheid van vele nationaliteiten op. Veel zachte G’s van onze zuiderburen, maar vooral ook veel Duitse liefhebbers. Niet zo raar natuurlijk, we hebben het immers over een Duits merk. Althans, tot voor kort……. Maar dat terzijde.
In de bedrijfsruimte van MM-Opelparts spelen zich leuke taferelen af. Enkele van onze oosterburen zijn daar aan het speuren tussen de (vele) onderdelen. Dan is het toch even zoeken als er alleen Nederlandse namen op staan. Verhitte discussies , maar ze komen eruit. Niet zonder slag of stoot… Maar toch.

Tweede leven
Weer buiten maken we een rondgang langs de vele kramen met onderdelen, vraagbaken, miniaturen, banden, velgen, lampen, spiegels en ga zo maar door. In het oog springend? De ‘kraam’ waar werkelijk het complete aanbod wordt gepresenteerd in bananendozen. Gouden oplossing, het oogt strak en het is een mooi tweede leven voor dit verpakkingsmateriaal. Sluit mooi aan bij al die auto’s die een tweede  leven hebben gekregen dankzij hun trotse eigenaren.
Wie veel, zo niet alles, wil weten over het restaureren van een ‘oude’ Opel komt absoluut aan zijn (of haar) trekken op dit Internationaal Opel-Treffen. De eigenaar van een mooie Kadett GSi cabrio weet er alles van. Eigenlijk vindt hij de hele restauratie van zijn auto (die er overigens erg knap bijstaat) een kwestie van ‘dweilen met de kraan open’. Om eraan toe te voegen dat het op zich alle moeite waard is geweest. Bovendien heeft hij van zijn ‘open broodje’ een wolf in schaapskleren gemaakt, want de motor is bepaald niet origineel…….

Troetelnamen
Dat geldt voor veel meer Opels die staan te pronken in de straten van het bedrijventerrein in Dronten. Neem nu die ‘buikschuivers’. Vol trots laten de eigenaren alle belangstellenden een kijkje onder de motorkap nemen. De meest technische termen worden uitgestort en menigeen knikt ‘ja’, maar denkt ‘nee, ik snap er niets van’. Onzin natuurlijk, want er is veel oprechte belangstelling voor de ‘Black Widow’ en het ‘Tukkertje’. Snoepje van de week is zonder twijfel de kersenrode Kadett Cabrio die als  troetelnaampje ‘Wild Cherry’ heeft meegekregen. Drie keer raden waarom…. Steek je neus door het raampje naar binnen en je komt tot de conclusie dat deze auto zelfs naar kersen ruikt. Kortom, hoe ‘gek’ wil je het hebben.

Smaakmaker
Van gek naar mooi blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Maar één van de absolute smaakmakers op het Opel Treffen 2019 is de meer dan prachtige Opel Blitz van de firma J.Bron en Zn uit Spanga. Wat een plaatje!!!! Om stil van te worden. Een schoolvoorbeeld van een voorbeeldige restauratie!
 
Raggen
En al die ‘dure gasten’ uit het verleden weten er ook weer een show van te maken: de Admirals, de Commodores, de Kapteins en de Senators strijden om de hoogste eer.
En wat te denken van één van de eerste ‘broodjes’, een Kadett A. Drie mannen met een ‘zachte G’ zijn het er niet over eens. De een roept uit: ‘Wat is dat toch een leuke auto’. Waarop de ander meteen reageert met de opmerking ‘Maar het rijdt voor geen kwartje’. De derde nuanceert dat door te stellen dat je er toch altijd wel lekker mee kon raggen en dat laatste woord klinkt natuurlijk fantastisch als je een zachte G als tongval hebt……

Oogstrelend
We hebben erg weinig gemist op het Internationaal Opel-Treffen. Alle varianten waren wel zo’n beetje van de  partij. Van de aller modernste elektrische Ampera tot één van de toppers van weleer, de Rekord. Die laatste in meerdere verschijningsvormen, waaronder een schitterende zwart/rode coupé. Maar ook de sportieve GT’s, de Manta’s, de Calibra’s en de Monza’s weten het oog weer te strelen. De Kadett B moet overigens met het spreekwoordelijke lampje worden gezocht. Maar dat geldt dan weer niet voor de Corsa, die in meerdere modeljaren van de partij is.

Richting 2020
Op weg naar de uitgang vallen nog twee auto’s op: als eerste een vreemde eend in de Opel-bijt, een Alfa 156. Laten we het maar een Italiaanse knipoog noemen op deze zonnige dag en als tweede een Opel Rekord 2.0 automaat uit 1984 met slechts 88.000 kilometers op de teller. Te koop! Voor de liefhebber die staat te (p)opel(en) om volgend jaar met een eigen Opel van de partij te zijn op het Internationaal Opel-Treffen 2020!


  

Terug naar overzicht

Delen:
 
  ER IS GEEN NAAM INGEVULD
  ER IS GEEN NAAM INGEVULD